cropped-logo_iktic_vzw1.jpg Iktic Tourettevereniging België VZW is een vereniging zonder winstoogmerk voor en door personen met het syndroom van Gilles de la Tourette en hun directe omgeving (partner, ouders, broer en/of zus).

Ontstaan

Iktic Tourettevereniging België VZW is in 2013 ontstaan uit nood aan contact met andere lotgenoten. Enkele jongeren zijn toen gestart met het organiseren van activiteiten en het uitbouwen van een informatieplatform op Facebook.

Er kwamen heel wat mensen bij, we kregen de kans om contacten te leggen met andere organisaties en enthousiastelingen. Samen met Nederlandse organisaties en lotgenoten organiseerden we mee de eerste Europese Tourette awareness campagne op sociale media (#ETSA13 op 7 juni 2013 & #ETSA14 in 2014).

En dan de grote stap

2014 werd een nog veel belangrijker jaar voor Iktic Tourettevereniging België VZW. Toen we in elke provincie wel enkele enthousiaste ervaringsdeskundigen hadden, startten we regionale contactmomenten op. Dit zijn informele bijeenkomsten “in de buurt” waar je fysiek terecht kan om van gedachten te wisselen en andere lotgenoten te ontmoeten.

Daarnaast hebben we de stap gezet om van Iktic een vereniging zonder winstoogmerk te maken. Een creatieve, enthousiaste groep met enkele gemeenschappelijke doelen.

Iktic Tourettevereniging België VZW maakt deel uit van de door de Koning Boudewijnstichting erkende Goede Doelen.

king_logo_NL[1]

goededoelen_nl[1]


Lees hier meer over wie we zijn.

Lees hier meer over ons team.

Lees hier meer over wat we doen als vereniging zonder winstoogmerk.

Klik hier om ons te contacteren.

Vind ons leuk op Facebook of volg ons op Twitter.

Leg contact met andere lotgenoten op onze besloten Facebook pagina.