Ahoy piraatjes groot en klein !!
Kapitein Fred Tourette hier ! Mijn maatjes van Iktic zijn er in geslaagd het laatste stukje van de schatkaart te vinden. Het lag verstopt dichtbij De Barkentijn in Nieuwpoort. Het vinden van die schatkaart heeft mij op een idee gebracht! Het is al een tijdje geleden dat ik er nog op uit ben geweest, ik ben dan ook niet meer van de jongsten, AAARRRGG!

Ik ben dus wel op zoek naar echte piraten, die zin hebben in een super weekend van vrijdag 31 maart tot en met zondag 2 april.

Schrijf je HIER in!

Samen de zeven zeeën trotseren, echte strandspelen houden, een piratenparty met piratenquiz, gekke foto hoek, piratenhapjes, infomomenten rond Tourette, gocarten op de dijk… Een echte aanrader dus!


Ik heb alvast gereserveerd voor 30 piraten voor het weekend van vrijdag 31 maart tot en met zondag 2 april. Ik garandeer jullie een super weekend vol met leuke activiteiten voor jonge snotneuzen en oude en half-oude rakkers! Je mag ook enkel de zaterdag of de zondag komen als je liever niet blijft slapen.

Enkele jaren geleden heb ik met de enige echte Jack Sparrow een schatkist gevonden, waardoor we voor enkele verrassingen hebben kunnen zorgen voor tijdens het weekend.

Dankzij die schatkist en de inzet van de vele donateurs neemt Iktic Tourettevereniging België vzw de helft van de prijs voor zijn rekening. We hopen dat het hierdoor betaalbaar is voor alle piraten. We willen dan ook  iedereen bedanken die dit mogelijk heeft gemaakt!

Heb je er zin in? Schrijf je HIER in!  Je kan kiezen uit volgende formules:

Weekend +18Weekend -18Weekend -12 Enkel zaterdag Enkel zondag
60 Euro50 Euro40 Euro30 Euro25 Euro

Deze prijzen zijn inclusief verblijf, alle maaltijden en de drank aan tafel, activiteiten en infosessies. We hebben 15 kamers gereserveerd voor telkens 2 personen. Elke kamer heeft een eigen badkamer met douche en toilet en ook het bedlinnen is voorzien in de prijs. Je moet enkel wel je eigen handdoeken meebrengen.

Er zijn natuurlijk enkele voorwaarden:
• Je hebt zin in een waanzinnig avontuur.
• je bent bereid piraat te worden voor een weekend.
• De jongere piraten moeten minstens 1 van hun ouders meebrengen.
• Voor de 16+’ers onder ons: Met het toestemmingsformulier dat je door je ouders laat invullen en ondertekenen, mag je zelfstandig komen. Er wordt voor jullie afgesproken aan het station om dan samen naar De Barkentijn te kunnen gaan.
• De piraten die bepaalde voedselallergieën hebben of vegetariër zijn, moeten dit tijdens de inschrijving melden, dan kan daar rekening mee gehouden worden.

Schrijf je HIER in!

 

Aaaarggghh piraatjes!

Dagplanning

Dag 1

Tussen 17u en 18u45De vrijdagavond komen we toe. We spreken af rond 17u aan de achterkant van De Barkentijn. Wie wil kan later nog aansluiten. Iedereen wordt ten laatste om 18u45 verwacht in De Barkentijn.
19uHet avondmaal. We verwachten iedereen reeds aanwezig. Het avondeten bestaat uit stoofvlees of gyros met sla en frietjes. Vegetarisch is mogelijk, maar moet bij de inschrijving gemeld worden.
19u30 tot 20u30Na het eten krijgt iedereen de kans om nog even de kamer in orde te brengen, even te bekomen, zich wat af te zonderen…
20u30Iedereen wordt verwacht in onze toegewezen zaal voor de avondactiviteit. Daar zullen kennismakingsspelletjes plaatsvinden om het weekend rustig van start te gaan. Voor degenen die wat moe zijn, geen enkele activiteit is verplicht. Voor mensen die willen is er ook een infomoment rond Tourette.
23uDroomzacht wereld en al zijn bewoners…

Dag 2

8u tot 9u‘s morgens krijgt iedereen de kans om wat uit te slapen en op het gemak te ontbijten.
9u15Ieder kind neemt wat gerief mee van thuis vb. vliegers, schopjes, emmers, voetbal, gezelschapsspelletjes (in geval van regen).
12u30Middageten: soep, vis, tomaat, puree, dessert. Na het eten is men vrij tot 14u.
14u Samen gokarten. We verzamelen aan de ingang van De Barkentijn.
18u30Avondeten
20uNa het eten kan men opnieuw wat bekomen en eventueel zich even terugtrekken. Om 20u wordt iedereen opnieuw verwacht in onze voorziene zaal voor de piratenavond. Iedereen wordt verwacht verkleed te zijn. Hoe zotter hoe liever en het moet zeker niet veel geld kosten. Voor de kinderen is er de gelegenheid om zich te laten schminken als een echte, stoere piraat. Er zal ook een hoekje zijn waar je met je vrienden en famillie gekke foto’s kan laten maken met gekke attributen. Daarna volgt ook nog een quiz rond piraten. Opnieuw is er ook de gelegenheid om een infosessie te volgen rond thema : Tourette binnen het gezin.

Dag 3

8u tot 9u‘s morgens krijgt iedereen de kans om wat uit te slapen en op het gemak te ontbijten.
9u15We verzamelen op het strand tegenover De Barkentijn om strandspelen te houden.
12u30Middageten: soep, tournedos met champignonsaus, pomme duchesse, erwtjes, dessert, plat water, spuitwater, tafelbier.
14uIn de namiddag volgt een feedback-moment. Eventueel samen een ijsje eten wat babbelen over wat leuk was, wat beter kon om zo met die tips een goed en gestructureerd weekend te kunnen organiseren en zo aan de wensen van deelnemers te voldoen.
16u30Het weekend is ten einde. Zo kunnen mensen die van iets verder komen toch nog op tijd thuis zijn.